Votul consumatorilor a desemnat câştigătorii competiţei Votat Produsul Anului ® 2021

Bucureşti, 19 Mai 2021

Câștigătorii ediției 2021 a competiției “Votat Produsul Anului® pentru inovație” au fost anunțați ieri, 19 Mai, în cadrul unei Galei speciale, de acestă dată digitală, diferită de edițiile predecente.

Chiar dacă contextul pandemic a împins limitele economice și sociale, dincolo de ceea ce am știut și trăit vreodată, companiile și-au regândit strategiile, s-au adaptat noilor termeni, reușind astfel să își găsească ritmul pentru a continua demersurile inovative. Pentru că mai mult decât oricând, în condiții de restriște, inovațiile fac ca lumea să meargă mai departe, să depășească obstacolele și să evolueze.

Astfel, competiţia a celebrat a 12-a ediţie în România, 20 de produse fiind declarate câștigătoare în urma votului consumatorilor, acestea primind dreptul de a folosi eticheta “Votat Produsul Anului®” în toate materialele de comunicare și pe ambalaj, timp de 12 luni, începând cu luna mai 2021.

Cele 20 de produse au fost evaluate de către consumatori din perspectiva atractivităţii, inovaţiei şi intenţiei de cumpărare, ele fiind următoarele:

– Categoria Cafea Capsule: Julius Meinl capsule biodegradabile Inspresso (Julius Meinl)
– Categoria Suplimente alimentare – imunitate: Naturalis ImunoSuport Forte (Naturalis)
– Categoria Înghețată: Fulg de nea – înghețată la cornet negru (Alpin 57 lux)
– Categoria Detergent de rufe: Ariel Allin1 Pods (Procter & Gamble Marketing Romania)
– Categoria Săpun de mâini: Dove Care & Protect – Săpun lichid (Unilever South Central Europe)
– Categoria Nutriție – Înlocuitor masă: Herbalife Nutrition Formula 1 – Shake cu aromă de ciocolată (Herbalife Nutrition Romania)
– Categoria Îngrijirea părului pentru femei: Pantene Pro-V Miracles Strong& Long
(Procter & Gamble Marketing Romania)
– Categoria Îngrjire orală seniori: Corega Confort (GSK Consumer Healthcare)
– Categoria Cafea Boabe: Tchibo Exclusive (Tchibo Brands)
– Categoria Detergent de vase: Fairy Extra+ (Procter & Gamble Marketing Romania)
– Categoria Pastă Vegetală tartinabilă: Gama Mandy Vegetal (Mandy Foods International)
– Categoria Suplimente Alimentare – Tonice Generale: Benesio Tonico Forte (Naturalis)
– Categoria Scutece bebeluși: Pampers Pants (Procter & Gamble Marketing Romania)
– Categoria Ceaiuri la plic: Beyoutea by Home Garden (Safeway International Impex)
– Categoria Îngrijire feminină: Always Platinum (Procter & Gamble Marketing Romania)
– Categoria Suplimente alimentare-Sedative: HypnoX® Melatonin (Good Days Therapy)
– Categoria Perne: Perna Somnomed (Minet Conf)
– Categoria Balsam de rufe: Lenor moos (Procter & Gamble Marketing Romania)
– Categoria Îngrjirea corpului – produse bio: Cosmia Bio gel de duș și Cosmia Bio cremă de corp (Auchan Romania)
-Categoria Suplimente alimentare-Antihemoroidale: Assista ProctoRapid supozitoare (Fildas Trading)

“Ediția din acest an a marcat multe categorii noi și a deschis noi traiectorii, referindu-mă aici la faptul că alături de suita de producători câștigători se află în premieră un retailer cu un brand al cărui concept și dezvoltare îi aparține exclusiv. Am vrea să felicităm încă o dată toți participanții și câștigătorii, care în ciuda provocărilor și obstacolelor întâmpinate în contextul pandemic, au continuat sa pună inovația în centrul actiunilor lor și au făcut eforturi ca lucrurile să meargă mai departe”, a declarat Mihaela Păduraru, Country Manager “Votat Produsul Anului®” România.

Produsul Anului este un concept internaţional care premiază produsele inovative, activând în prezent în 47 de ţări. În România, marca “Votat Produsul Anului®” este înregistrată la OSIM din 2008, se află la a douăsprezecea ediţie şi este reprezentată de către compania POY Bucharest, începând din martie 2021, care a preluat de la Media Concept Store coordonarea și gestionarea activităților întregului proiect. Până în martie 2021, Media Concept Store a organizat această competiție începând cu 2010.

Studiul de piaţă din 2021 a fost realizat online, pe 23 de categorii, de Exact Business Solutions, pe un eşantion de 4269 de consumatori români, reprezentativ pentru populaţia din mediul urban cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani, utilizatori de internet. În 3 dintre cele 23 de categorii nu a fost desemnat câștigător. Eroarea maximă de eşantionare este +/-1.5%. Studiul a avut loc în perioada 24 martie 2021 – 16 aprilie 2021. Criteriile de evaluare au fost: inovaţie, atractivitate, intenţie de cumpărare. Produsele câstigătoare au fost votate, de către consumatori, dintre produsele comparate în competiţie. În studiu se pot înscrie toate produsele de larg consum care au avut o inovaţie în ultimele 18 luni anterioare startului competiţiei.

Detalii:
Mihaela Păduraru – Country Manager Product of the Year Romania
mihaela.paduraru@produsulanului.com

Bucureşti, 9 Mai 2023 Cea de-a 14-a ediție  a competiției ‘’Votat Produsul Anului®” România și prima editie a competiției “Votat…

Bucureşti, 9 Mai 2022 Cea de-a 13-a ediție  a competiției ‘’Votat Produsul Anului®” România și-a desemnat câștigătorii pentru anul 2022….

Bucureşti, 19 Mai 2021 Câștigătorii ediției 2021 a competiției “Votat Produsul Anului® pentru inovație” au fost anunțați ieri, 19 Mai,…

Pentru marketerii pasionați, conceptul Votat Produsul Anului® nu este ceva nou, ci un obiectiv mult dorit în ierarhia aprecierii unui…