Competiţia “Votat Produsul Anului®” deschide înscrierile in Republica Moldova

 

Începând cu 2019, competiţia internatională “Votat Produsul Anului®” va fi prezentă şi în Republica Moldova.

 

Competiţia se adresează tuturor produselor şi serviciilor ce prezintă o inovaţie (la nivel de formulă, ambalaj, funcţionalitate etc) şi ce aduc o îmbunătăţire în viaţa consumatorilor. Pentru a fi eligibile noile produse şi servicii trebuie să fie lansate în piaţă în perioada 01 octombrie 2017 – 31 martie 2019 şi să fie prezente în cel puţin un lanţ de retail, magazin online sau reprezentanţe proprii.

 

Produsele şi serviciile inovative sunt grupate pe categorii, înscrierile urmând a fi validate de un Comitet Etic format din specialişti din marketing, comunicare, media şi jurnalişti.

 

Produsele şi serviciile validate sunt declarate finaliste şi vor intra într-un amplu studiu de piaţă, desfaşurat de către compania de cercetare Exact Business Solutions, pe consumatorii moldoveni. Eşantionul este reprezentativ la nivel urban şi este format din 750 consumatori cu vârste intre 18-54 ani, utilizatori de internet.

 

Criteriile pe baza cărora consumatorii vor vota sunt: inovaţie, atractivitate şi intenţie de cumpărare. Produsul sau serviciul ce întruneşte cel mai mare scor în categorie, este desemnat câştigător în categoria respectivă şi primeşte dreptul de a utiliza timbrul “Votat Produsul Anului®”, timp de 12 luni, pe ambalaje şi in toate mijloacele de comunicare, pe teritoriul Republicii Moldova.

 

“Pentru branduri, Votat Produsul Anului® este un util instrument de marketing. Spre exemplu, 84% din consumatorii români declară că probabil ar cumpăra un produs ce poartă timbrul “Votat Produsul Anului®“ si 74% declară că au incredere în acesta*.

Atunci când produsele câştigătoare folosesc acest logo  pe ambalaj şi în comunicarea lor către consumatori, s-a demonstrat că el reprezintă un ajutor în creşterea vânzărilor, creşterea canalelor de distribuţie sau creşterea loialităţii faţă de produs. Este practic o recomandare a consumatorilor pentru consumatori. Începând cu 2019, aşteptăm cu interes să vedem aceste rezultate şi pe piaţa din Republica Moldova” a declarat Mihaela Paduraru, Country Manager Votat Produsul Anului® România şi Moldova.

 

Despre “Votat Produsul Anului® “:

Competiţie internaţională, ce premiază produsele şi serviciile inovative, înfiinţată  în 1987 în Franţa şi activând în prezent în 44 de ţări. În Romania competiţia este prezentă din 2010. Timbrul “Votat Produsul Anului” este o marcă colectivă înregistrată în Franţa la INPI (Institutul Naţional de Proprietate Intelectuală) şi face obiectul unor înregistrări naţionale, comunitare şi internaţionale, în cazul celorlalte ţări.

În România şi Republica Moldova, marca “Votat Produsul Anului®” este reprezentată de către agenţia de comunicare Media Concept Store, care coordonează şi gestionează activităţile întregului proiect.

 

 

*Conform studiului de piaţă realizat online de Exact Business Solutions pe un eşantion de 7100 consumatori români, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 54 de ani, în perioada 16 aprilie – 21 mai 2018. Pentru mai multe detalii:  www.produsulanului.com

 

Bucureşti, 9 Mai 2023 Cea de-a 14-a ediție  a competiției ‘’Votat Produsul Anului®” România și prima editie a competiției “Votat…

Bucureşti, 9 Mai 2022 Cea de-a 13-a ediție  a competiției ‘’Votat Produsul Anului®” România și-a desemnat câștigătorii pentru anul 2022….

Bucureşti, 19 Mai 2021 Câștigătorii ediției 2021 a competiției “Votat Produsul Anului® pentru inovație” au fost anunțați ieri, 19 Mai,…

Pentru marketerii pasionați, conceptul Votat Produsul Anului® nu este ceva nou, ci un obiectiv mult dorit în ierarhia aprecierii unui…