Votul consumatorilor a desemnat câştigătorii competiţei votat produsul anului® 2022

Bucureşti, 9 Mai 2022

Cea de-a 13-a ediție  a competiției ‘’Votat Produsul Anului®” România și-a desemnat câștigătorii pentru anul 2022.

Consumatorii au votat cele 19 produse câștigătoare, acestea având dreptul de a folosi eticheta “Votat Produsul Anului®” în toate materialele de comunicare si pe ambalaj, pentru 12 luni începând cu data de 10 Mai 2022 până în 9 Mai 2023.

Cele 19 produse au fost evaluate de către consumatori din perspectiva atractivităţii, inovaţiei şi intenţiei de cumpărare, ele fiind următoarele:

Categoria Dezumidificatoare: Dezumidificator D3 Traditio AlecoAir (Alt Aleco Group)

– Categoria Mobile Banking: Aplicația de Mobile Banking – UniCredit Bank (UniCredit Bank)

– Categoria Apă Minerală: Aqua Carpatica minerală carbogazificată – doză 330ml (Carpathian Springs)

– Categoria Detergent de rufe: Gama Ariel Allin1 Extra Color Shine: Extra Fiber Care și Revita Black (Procter & Gamble Marketing România)

– Categoria Picături Oftalmice: Gama Assista Oftapic 10ml (Fildas Trading)

– Categoria Gustări sărate BIO: Republica Bio – Gama Sănățele® (Republica Bio)

– Categoria Crenvurști din carne: Gama CrenFOX (Fox Com Serv)

– Categoria Suplimente alimentare – Sistem respirator: Naturalis Septocalmin Islandica (Naturalis)

– Categoria Suplimente alimentare – Hepatoprotectoare: Good Routine® – Guard-your-liver® (Secom Healthcare)

– Categoria Îngrjire feminină: Always Platinum (Procter & Gamble Marketing România)

– Categoria Suplimente alimentare – Sănătatea aparatului urinar: Good Routine® – Comfort-U® (Secom Healthcare)

– Categoria Produse topice  – Sistem osteoarticular: Gama Naturalis ArtroSuport (Fildas Trading)

– Categoria Produse din carne pentru copii: Reinert Martinel Crenvurști din carne de pasăre (The Family Butchers România)

– Categoria Balsam de rufe: Gama Lenor Haute Couture (Procter & Gamble Marketing România)

– Categoria Cont curent IMM: Pachetul de cont curent GeniusIMM – UniCredit Bank ( UniCredit Bank)

– Categoria săpun de mâini: Gama Sense de săpunuri lichide- Sense Catifelant și Sense Protector (Cahm Europe)

– Categoria Detergent de vase manual: Gama Fairy Max Power (Procter & Gamble Marketing România)

– Categoria Vase de gătit: Actuel – gama de tigăi din aluminiu reciclat cu inducție (Auchan România)

– Categoria Suplimente alimentare – Sistem osteoarticular: Good Routine® – Build-your-joints® (Secom Healthcare)

 “Anul trecut, la editia precedentă, ne uitam cu speranță către 2022 în sensul reintrării lucrurilor pe un făgaș normal, mai domolit din punct de vedere al provocărilor. Însă, realitatea geo-politică și conflictul din regiune au contrazis acest lucru. Astfel avem de străbatut încă o perioadă în care suntem nevoiți să jonglăm, simultan, la nivel macro cu multiple încercări – sociale, economice, financiare.

Inovația, mai mult decât oricând, este temeiul pentru răspunsurile care împing societatea înainte, venind cu soluții la schimbările ce apar pe toate planurile. Accelerarea digitală, reevaluarea managementului operațional și găsirea de resurse alternative sunt doar câteva din premisele unei noi ere care ni se deschide, mai eficiente și mai performante.

Și de această dată, produsele înscrise în competiția Votat Produsul Anului sunt un indicator pertinent al modului în care se schimbă și evolueaza stilul de viață al oamenilor, fiind înscrise în competiție și premiate de către consumatori, inovații de produse orientate spre un stil de viață sănătos, responsabil față de mediul înconjurător și care le permit cât mai multă mobilitate.

Suntem bucuroși, ca de fiecare dată, să susținem aceste demersuri și modul lor de comunicare către consumatori.”, a declarat Mihaela Păduraru, Country Manager “Votat Produsul Anului®” România.

Votat Produsul Anului este un concept internaţional care premiază produsele inovative, activând în prezent în 47 de ţări. În România, marca “Votat Produsul Anului®” este înregistrată la OSIM din 2008, se află la a treisprezecea ediţie şi este reprezentată de către compania POY Bucharest SRL.

Studiul de piaţă din 2022 a fost realizat online, pe 23 de categorii, de Exact Business Solutions, pe un eşantion de 4118 de consumatori români, reprezentativ pentru populaţia din mediul urban cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani, utilizatori de internet. În 4 dintre cele 23 de categorii nu a fost desemnat câștigător. Eroarea maximă de eşantionare este +/-1.5%. Studiul a avut loc în perioada 10 martie 2022 – 18 aprilie 2022. Criteriile de evaluare au fost: inovaţie, atractivitate, intenţie de cumpărare. Produsele câstigătoare au fost votate, de către consumatori, dintre produsele similare în categorie. În studiu se pot înscrie toate produsele de larg consum care au avut o inovaţie în ultimele 18 luni anterioare startului competiţiei.

Pentru detalii:

Mihaela Păduraru – Country Manager Product of the Year Romania

mihaela.paduraru@produsulanului.com

Votul consumatorilor a desemnat câştigătorii competiţei Votat Produsul Anului® 2021

Bucureşti, 19 Mai 2021

Câștigătorii ediției 2021 a competiției “Votat Produsul Anului® pentru inovație” au fost anunțați ieri, 19 Mai, în cadrul unei Galei speciale, de acestă dată digitală, diferită de edițiile predecente.

Chiar dacă contextul pandemic a împins limitele economice și sociale, dincolo de ceea ce am știut și trăit vreodată, companiile și-au regândit strategiile, s-au adaptat noilor termeni, reușind astfel să își găsească ritmul pentru a continua demersurile inovative. Pentru că mai mult decât oricând, în condiții de restriște, inovațiile fac ca lumea să meargă mai departe, să depășească obstacolele și să evolueze.

Astfel, competiţia a celebrat a 12-a ediţie în România, 20 de produse fiind declarate câștigătoare în urma votului consumatorilor, acestea primind dreptul de a folosi eticheta “Votat Produsul Anului®” în toate materialele de comunicare și pe ambalaj, timp de 12 luni, începând cu luna mai 2021.

Cele 20 de produse au fost evaluate de către consumatori din perspectiva atractivităţii, inovaţiei şi intenţiei de cumpărare, ele fiind următoarele:

– Categoria Cafea Capsule: Julius Meinl capsule biodegradabile Inspresso (Julius Meinl)
– Categoria Suplimente alimentare – imunitate: Naturalis ImunoSuport Forte (Naturalis)
– Categoria Înghețată: Fulg de nea – înghețată la cornet negru (Alpin 57 lux)
– Categoria Detergent de rufe: Ariel Allin1 Pods (Procter & Gamble Marketing Romania)
– Categoria Săpun de mâini: Dove Care & Protect – Săpun lichid (Unilever South Central Europe)
– Categoria Nutriție – Înlocuitor masă: Herbalife Nutrition Formula 1 – Shake cu aromă de ciocolată (Herbalife Nutrition Romania)
– Categoria Îngrijirea părului pentru femei: Pantene Pro-V Miracles Strong& Long
(Procter & Gamble Marketing Romania)
– Categoria Îngrjire orală seniori: Corega Confort (GSK Consumer Healthcare)
– Categoria Cafea Boabe: Tchibo Exclusive (Tchibo Brands)
– Categoria Detergent de vase: Fairy Extra+ (Procter & Gamble Marketing Romania)
– Categoria Pastă Vegetală tartinabilă: Gama Mandy Vegetal (Mandy Foods International)
– Categoria Suplimente Alimentare – Tonice Generale: Benesio Tonico Forte (Naturalis)
– Categoria Scutece bebeluși: Pampers Pants (Procter & Gamble Marketing Romania)
– Categoria Ceaiuri la plic: Beyoutea by Home Garden (Safeway International Impex)
– Categoria Îngrijire feminină: Always Platinum (Procter & Gamble Marketing Romania)
– Categoria Suplimente alimentare-Sedative: HypnoX® Melatonin (Good Days Therapy)
– Categoria Perne: Perna Somnomed (Minet Conf)
– Categoria Balsam de rufe: Lenor moos (Procter & Gamble Marketing Romania)
– Categoria Îngrjirea corpului – produse bio: Cosmia Bio gel de duș și Cosmia Bio cremă de corp (Auchan Romania)
-Categoria Suplimente alimentare-Antihemoroidale: Assista ProctoRapid supozitoare (Fildas Trading)

“Ediția din acest an a marcat multe categorii noi și a deschis noi traiectorii, referindu-mă aici la faptul că alături de suita de producători câștigători se află în premieră un retailer cu un brand al cărui concept și dezvoltare îi aparține exclusiv. Am vrea să felicităm încă o dată toți participanții și câștigătorii, care în ciuda provocărilor și obstacolelor întâmpinate în contextul pandemic, au continuat sa pună inovația în centrul actiunilor lor și au făcut eforturi ca lucrurile să meargă mai departe”, a declarat Mihaela Păduraru, Country Manager “Votat Produsul Anului®” România.

Produsul Anului este un concept internaţional care premiază produsele inovative, activând în prezent în 47 de ţări. În România, marca “Votat Produsul Anului®” este înregistrată la OSIM din 2008, se află la a douăsprezecea ediţie şi este reprezentată de către compania POY Bucharest, începând din martie 2021, care a preluat de la Media Concept Store coordonarea și gestionarea activităților întregului proiect. Până în martie 2021, Media Concept Store a organizat această competiție începând cu 2010.

Studiul de piaţă din 2021 a fost realizat online, pe 23 de categorii, de Exact Business Solutions, pe un eşantion de 4269 de consumatori români, reprezentativ pentru populaţia din mediul urban cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani, utilizatori de internet. În 3 dintre cele 23 de categorii nu a fost desemnat câștigător. Eroarea maximă de eşantionare este +/-1.5%. Studiul a avut loc în perioada 24 martie 2021 – 16 aprilie 2021. Criteriile de evaluare au fost: inovaţie, atractivitate, intenţie de cumpărare. Produsele câstigătoare au fost votate, de către consumatori, dintre produsele comparate în competiţie. În studiu se pot înscrie toate produsele de larg consum care au avut o inovaţie în ultimele 18 luni anterioare startului competiţiei.

Detalii:
Mihaela Păduraru – Country Manager Product of the Year Romania
mihaela.paduraru@produsulanului.com

Galeria Votat Produsul Anului®: Inovație adusă la rang de operă de artă

Pentru marketerii pasionați, conceptul Votat Produsul Anului® nu este ceva nou, ci un obiectiv mult dorit în ierarhia aprecierii unui brand. De peste zece ani, Media Concept Store organizeaza această competiție, ce oferă distincția Votat Produsul Anului® produselor inovative votate de catre consumatori pentru valoarea și diferența adusă în viața lor.

Galeria de talente

Gala Votat Produsul Anului® a reușit să aducă sub aceeași umbrelă celebrarea produselor și serviciilor inovative din diverse domenii, de la bunuri de larg consum până la suplimente alimentare, servicii bancare și de telecomunicații, invitându-i sub reflector, odată pe an, pe cei care fac lucrurile să se întâmple și aplaudându-le performanțele.

2020 este un an special, din toate punctele de vedere. Cu aspecte care ne provoacă în fiecare zi, dar și cu energie pozitivă atunci când provocările sunt servite cu soluții inedite.

În acest an, în contextul pandemiei,  Gala de decernare a premiilor – momentul de strălucire al câștigătorilor, a fost transformată într-o galerie de artă, ale cărei lucrări au fost reunite în albumul “Inovație și Artă”, ce reușește să păstreze astfel eleganța, energia și entuziasmul evenimentului.

Oda bucuriei

Crearea albumului care celebrează fiecare câștigător printr-o lucrare de artă vine pe o nevoie terapeutică a energiei colective de frumos și echilibru.

Astfel, proiectele premiate ale anului 2020 au devenit muze pentru patru creatori români: Alexandra Radu, Artisano Romeno, Călin-Liviu Georgescu și Mircea Tocaci. Fiecare companie câștigătoare, a fost celebrată, alături de trofeu, printr-o piesă de artă unică – fie ea reprezentată printr-o pictură, sculptură, lucrare ceramică sau fotografie abstractă.

Aqua Carpatica, apa preferată a zânelor

Ceramista și ilustratoarea Alexandra Radu reușește să materializeze apa Aqua Carpatica și structura armonioasă și echilibrată a unei picături printr-o siluetă lucrată în porțelan, numită Dew Collector. Lucrarea are inspirația unui colector de rouă cu cea mai curată apă, “ca-n poveștile cu zâne ce își spală chipurile în zori”.

Green Cola și spiritele naturii

Să nu credeți ca avem de a face doar cu zânele. Green Cola nu este mai prejos. “Three nature spirits” este lucrarea inspirată de Green Flavours – Green Cola, alt câștigător al Votat Produsul Anului® 2020, unde aromele naturale de vișine, lămâie și portocală sunt reprezentate de trei pahare de porțelan, ce își însușesc trei spirite ale naturii, venite de pe un tărâm magic.

Arome în pictură

Nicoleta Pădure sau Artisano Romeno, pseudonimul sub care pictează de 14 ani, susține că energia creativității poate izvorî de oriunde, lucru confirmat în lucrările ei dedicate produselor premiate, precum ciocolata Dare, unde din armonia aromelor a rezultat pictura “Confet”, sau Cârnații Grătărel de la Elit , unde focul devine un alchimist al gustului, lucrare numită „Fum a fum’’.

Pampers și inocența

Călin-Liviu Georgescu, un maestru al fotografiei abstracte, traduce evenimente vizuale ce par intangibile într-un sens unicat, înțeles și simțit diferit de fiecare privitor.

Puritatea și inocența unui produs precum Pampers Aqua Pure Wipes puteau fi materializate doar de el într-o lucrare precum “Happy 400”. Culoarea electrizantă, numită și Baker Miller Pink, este denumită culoarea fericirii, iar detaliul repetat de 400 de ori însumează imaginea unui prunc adormit.

Pentru alt produs marca Pampers, mai exact Active Baby, vedem reprezentată bucuria bebelușilor de a descoperi lumea, un bebeluș ce descoperă marea pentru prima oară și orizontul infinit al lucrurilor noi de aflat. O curiozitate numită “Baby vs Horizon”.

Anatomie de marketing

Un alt artist care a acceptat provocarea Media Concept Store este Mircea Tocaci, un sculptor dăruit, priceput și la vitralii bisericești. El consideră că sculptura poate suprinde anatomia realității, de la realism la suprarealism.

Pantene a oferit unor generații întregi încredere în frumusețea lor, lucru pe care Mircea l-a sărbătorit prin “Feminis”, scultura puterii infinite a feminității.

Pentru Telekom Smart Wifi, creatorul de portaluri instante către cunoaștere și diversitate printr-un acces facil la informație, scultura în marmură realizată de Tocaci poartă, specific, numele “Semnal”.

Făra dar și poate, acest album-galerie le spune “Felicitări” premianților din promoția 2020 într-un mod cel puțin spectaculos.

Reacțiile nu au întârziat să apară

Beatrice Chis, Director Marketing ETI European Foods Industries Romania a salutat inițiativa organizatorilor de a marca încheierea competiției prin lansarea albumului Inovație și Artă: „Este un proiect inedit, în care ne bucurăm să fim prezenți cu trei dintre brandurile noastre: Dare, Wanted și Adicto, desemnate Votat Produsul Anului® în categoriile lor – napolitate, batoane de ciocolată și prăjituri. Inovația, valoare adânc înrădăcinată în ADN-ul ETi, înseamnă și adaptare, iar găsirea unei soluții creative pentru ca momentul galei să nu treacă nemarcat ne dă speranță că împreună vom trece cu toții cu bine prin această perioadă dificilă. Păstrăm albumul la loc de cinste și sperăm ca anul viitor să ne revedem pe scena galei Votat Produsul Anului® cu noi game și produse apreciate de consumatorii români.

“Reacția pe care am avut-o când am primit oficial răspunsul de la Media Concept Store, cu privire la trofeu și premiu a fost WOW!!! Ce idee genială!!! Dacă inițial am fost dezamăgită că anul acesta nu va fi o decernare de premii live, la vederea operei <Trei spirite ale naturii> de Alexandra Radu, s-a instalat sentimentul de unicitate a momentului. Anul acesta, clar, este inedit din toate punctele de vedere. Mulțumim Alexandrei Radu pentru viziunea și redarea exactă a ceea ce Green Flavours transmite consumatorilor. Este punctată și surprinsă întocmai esența produselor Green,” spune Ana Maria Dorobăț, Brand Manager Elgeka Ferfelis Romania.

Lucrarea de artă „Fum a fum” are pentru echipa Elit, o valoare unică:  ”Salutăm cu entuziasm noua abordare a festivității de premiere Galeria Votat Produsul Anului®! Noul concept este o minunată ocazie de a promova talentele locale, artiști excepționali, care în aceste vremuri fără precedent au o șansă în plus de a fi apreciați și promovați ca valori culturale unice. Felicitări Media Concept Store și Artisano Romeno – interpretarea inedită a produsului preferat de clienții noștri este o surpriză foarte plăcută! Suntem mândri de premiul Votat Produsul Anului® câștigat de “Cârnații Grătărel”, o dovadă în plus că inovația și tradiția sunt concepte complementare, iar exigența echipei noastre pentru produse de calitate dezvoltă produse de excepție!”, spune Cristina Bodea – Manager Marketing și Comunicare Elit.

De ce Votat Produsul Anului®?

Apărut în Franța acum trei decenii, conceptul Votat Produsul Anului® a ajuns astăzi la peste patru miliarde de consumatori la nivel global, concursul fiind activ în peste 40 de țări.

Eticheta ce poartă logo-ul Votat Produsul Anului®, distincție oferită anual de către consumatori produselor inovatoare, poate fi utilizată atât pe ambalaj cât și în comunicarea acestora. La nivel internațional, s-a demonstrat că această etichetă crește încrederea și loialitatea cumpărătorilor și devine un valoros instrument de impulsionare a vânzărilor și de îmbunătățire a imaginii brandurilor.

 

Votul consumatorilor a desemnat câştigătorii competiţei Votat Produsul Anului® 2020

Bucureşti, 23 Aprilie 2020. 

Cea de-a 11-a ediție  a competiției ‘’Votat Produsul Anului®” România și-a desemnat câștigătorii pentru anul 2020.

29 de produse au fost declarate câștigătoare în urma votului consumatorilor, acestea având dreptul de a folosi eticheta “Votat Produsul Anului®” în toate materialele de comunicare si pe ambalaj, pentru 14 luni începand cu data de 01 mai 2020 pana in 30 iunie 2021, incluzând 12 luni de comunicare acordate în mod obișnuit câştigătorilor competiţiei şi încă 2 luni pentru a compensa efectele perioadei de carantină instaurată din cauza pandemiei “Covid-19“.

Cele 29 de produse au fost evaluate de către consumatori din perspectiva atractivităţii, inovaţiei şi intenţiei de cumpărare, ele fiind următoarele:

 

Categoria Aluat Patiserie: Bella – Foi de Plăcintă fine (Unibel Nord)

Categoria Apă minerală: Aqua Carpatica Sport 750 ml (Carpathian Springs)

Categoria Batoane de ciocolată: Wanted Nuts Milk & Wanted Dark Nuts – Punga / Baton (Eti European Food Industries)

Categoria Băuturi răcoritoare carbonatate: Gama Green Flavours – Green Cola (Elgeka Ferfelis)

Categoria Biscuiți dulci: Biskrem Piersică 160 g & 80 g – Ulker (Eurex Alimentare)

Categoria Brânza feta: Gama President Feta (Dorna Lactate)

Categoria Cârnați: Cârnații Grătărel (Plin de Carne, Elit)

Categoria Detergent de rufe: Gama Ariel Allin1 PODS (Procter & Gamble România)

Categoria Detergent de vase: Fairy Lemon 450ml & 800ml (Procter & Gamble România)

Categoria Esențe și arome alimentare: Esență De Copt Rom şi Esență  de  Copt Vanilie (Coseli)

Categoria Îngrijire feminină: Gama Always Platinum Soft Wings (Procter & Gamble România)

Categoria Îngrjirea părului bărbați: Simpliq anti-încărunțire, șampon pentru bărbați (Aflofarm România)

Categoria Îngrijirea părului femei: Gama Pantene Hair Biology (Procter & Gamble România)

Categoria Internet Wireless: Smart WiFi (Telekom România)

Categoria Napolitane: Punga Mini Napolitane Dare 112 g (Eti European Food Industries)

Categoria Odorizant Toaletă: Gama Bref De Luxe (Henkel România)

Categoria Prăjituri: Punga Adicto GO Cacao 144 g și Punga Adicto GO Lămâie 144 g (Eti European Food Industries)

Categoria Produse gata preparate pește: Gama Home Garden Salată Ton (Safeway International)

Categoria Produse lactate proteice: Gama Zuzu Fit (Albalact)

Categoria Suplimente alimentare – Sănătatea sistemului respirator: Septocalmin Forte (Naturalis)

Categoria Scutece bebeluși: Gama Pampers Active Baby  (Procter & Gamble România)

Categoria Șervețele umede pentru bebeluși: Pampers Aqua Pure Wipes (Procter & Gamble România)

Categoria Servicii telefonie mobilă: Mobil Nelimitat (Telekom România)

Categoria Suplimente alimentare – Minerale: Magnisteron 30 comprimate
(Aflofarm România)

Categoria Suplimente alimentare – Sănătatea prostatei: Prostagood, 30 si 60 comprimate (Co&Co Consumer 2002)

Categoria Suplimente alimentare – Sedative: Somn Control (Naturalis)

Categoria Tablete de Ciocolată:  Gama Dare Ciocolata Neagră (Eti European Food Industries)

Categoria Ulei: Gama Unisol din ulei de primă presă cu ierburi aromatice
(Bunge România)

Categoria Vopsea de Păr: Gama  Loncolor Expert Hempstyle (Papillon Laboratoires Cosmetique)

 

“Perioada acestor luni, transformate de criza Covid-19, ne forțează să ne regândim strategiile, să facem schimbări neplanificate, dar necesare adaptării la o noua etapă de viață, valabile atât din perspectiva brandurilor cât și a consumatorilor. Fiecare dintre cele două părți va căuta să se adapteze la cealaltă, prin noi mijloace, câștigând cei care aleg să se susțină și să se respecte reciproc.

Inovatia va fi în continuare esența acestui proces, așa cum se reflectă recurent de altfel și în creșterea gradului de diversificare a categoriilor în competiția ‘’Votat Produsul Anului®”. Eticheta ce poartă acest logo va susține produsele câștigătoare inovative în demersul lor de a comunica în mod eficient către consumatori, fiind un instrument stabil și de incredere, cu rezultate dovedite in timp.”, a declarat Mihaela Păduraru, Country Manager “Votat Produsul Anului®” România.

 

Produsul Anului este un concept internaţional care premiază produsele inovative, activând în prezent în 47 de ţări. În România, marca “Votat Produsul Anului®” este înregistrată la OSIM din 2008, se află la a unsprezecea ediţie şi este reprezentată de către agenţia de comunicare Media Concept Store, care coordonează şi gestionează activităţile întregului proiect.

 

Studiul de piaţă din 2020 a fost realizat online, pe 30 de categorii, de Exact Business Solutions, pe un eşantion de 5469 de consumatori români, reprezentativ pentru populaţia din mediul urban cu vârsta cuprinsă între 18 şi 54 de ani, utilizatori de internet. Într-una dintre cele 30 de categorii nu a fost desemnat câștigător. Eroarea maximă de eşantionare este +/-1.3%. Studiul a avut loc în perioada 6 martie 2020 – 9 aprilie 2020. Criteriile de evaluare au fost: inovaţie, atractivitate, intenţie de cumpărare. Produsele câstigătoare au fost votate, de către consumatori, dintre produsele comparate în competiţie. În studiu se pot înscrie toate produsele de larg consum care au avut o inovaţie în ultimele 18 luni anterioare startului competiţiei.

Detalii pe www.produsulanului.com

Pentru detalii:

Mihaela Păduraru – Country Manager Product of the Year Romania

mihaela.paduraru@produsulanului.com

Comitetul Etic “Votat Produsul Anului®” a validat finaliştii ediţiei 2020

Specialişti din marketing, media şi comunicare s-au întâlnit luni, 24 februarie, în cadrul Comitetului Etic al competiţiei “Votat Produsul Anului®”, pentru validarea categoriilor şi produselor înscrise în editia 2020.

În cadrul întâlnirii, membrii Comitetului Etic au validat un număr de 30 categorii din ariile de FMCG, suplimente alimentare şi telecom.

Din Comitetul Etic au facut parte: Bogdana Gheorghe – Managing Director Retail Zoom România, Mihaela Mihai – Senior Product Manager Cegedim, Cezar Baciu – News Curator rappel des titres, Alexandru Alexe – Director Dezvoltare Naţional FM, Claudiu Ciobanu – founder & chief editor Retail FMCG Media, Teodora Migdalovici – Ambasador Cannes Lions România, Loredana Săndulescu – Editor BIZ si Cristina Dragna Turnagiu – TV producer Canal 33, Ina Dumitrache – Director Executiv RFI.

Produsele înscrise şi validate în cadrul întâlnirii Comitetului Etic, au fost declarate finaliste şi vor intra în studiul de piaţă realizat de compania de cercetare Exact Business Solutions. Cercetarea va fi realizată pe un eşantion de minim 4,000 de consumatori români şi va avea loc în perioada  5 Martie – 16 Aprilie 2020.

În cadrul studiului realizat de Exact Business Solutions, consumatorii vor evalua produsele din perspectiva atractivităţii, inovaţiei şi intenţiei de cumpărare. Produsele desemnate câstigătoare de către consumatori primesc titlul “Votat Produsul Anului® 2020” şi dreptul de a-l folosi în toate materialele de comunicare şi pe ambalaj, pe perioada următoarelor 12 luni din momentul anunţării lor oficiale.

Alexandru Alexe, Managing Director Dezvoltare National FM spune:

“Și în acest an am constatat că numărul brandurilor care apreciază acest instrument de marketing este în creștere. Pentru aceasta ediție am validat 30 de categorii, unele dintre ele prezente pentru prima oară în competiție, arătând faptul ca lifestyle-ul se schimbă, publicul devine din ce în ce mai educat și cu nevoi aflate într-o continuă diversificare.”

 

“2020 e anul cu cel mai mare număr de înscrieri până acum, dar și cu cele mai interesante. În mod particular, am apreciat detaliile de packaging și de design, nu doar din partea jucătorilor din mediul corporate, dar și din aceea a afacerilor antreprenoriale. Atenția la detaliu, inclusiv pe nișe care altădată erau tratate cu neglijență, reprezintă un indicator pentru nivelul de sofisticare al cumpărătorului român”, a declarat Teodora Migdalovici Ambasador Cannes Lions România.

”Dupâ mai mulți ani de jurizare la Votat Produsul Anului, pot sa afirm liniștit nu numai că această competiție crește și se modernizează cu fiecare ediție, dar și faptul că producătorii de bunuri de larg consum au înțeles beneficiul comercial adus de câștigarea acestui titlu. Se vede limpede că în planurile de marketing ale multor firme importante, titlul de « Votat Produsul Anului » reprezintă un target în sine, iar înscrierea în această competiție, conform regulamentului,  determină chiar perioada de lansare în piață a noului produs.”, a spus Cezar Baciu, News Curator rappel des titres.

“Votat Produsul Anului®” este un concept internațional care premiază produsele inovative, activând în prezent în peste 40 de țări. În România, marca “Votat Produsul Anului®” este înregistrată la OSIM din 2008 și este reprezentată de către agenţia de comunicare Media Concept Store, care coordonează şi gestionează activităţile întregului proiect in România si Republica Moldova.

 

“Votat Produsul Anului® – Consumatorii premiază inovația” este un timbru roșu, extrem de vizibil printre produsele și serviciile din retail și nu numai. Este un timbru pe care îl pot purta doar produsele noi, ce au fost votate de către consumatori si care au adus în viața acestora o inovație recentă.

 

Pentru mai multe detalii:

www.produsulanului.com  

 

Votul consumatorilor a desemnat câştigătorii competiţei Votat Produsul Anului® 2019

Bucureşti, 21 Mai 2019

 

Premiile “Votat Produsul Anului® – Consumatorii premiază inovaţia” 2019 au fost decernate pe 16 Mai, în cadrul Galei desfășurate la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

 

Competiţia se află la a 10-a ediţie în România, 25 de produse fiind declarate câștigătoare în urma votului consumatorilor, acestea având dreptul de a folosi eticheta “Votat Produsul Anului®” în toate materialele de comunicare si pe ambalaj, timp de 12 luni, începând cu luna mai.

 

Cele 25 de produse au fost evaluate de către consumatori din perspectiva atractivităţii, inovaţiei şi intenţiei de cumpărare, ele fiind urmatoarele:

 

Categoria Iaurt: Zuzu Divin (Albalact)

Categoria Gustări sărate panificaţie: 4×4 Biscuiti de teren (TerraBisco)

Categoria Salam: Salam Sinaia (Cris-Tim)

Categoria Apă: Glaceau SmartWater (Coca-Cola Services)

Categoria Detergent rufe: Ariel 3in1 PODS Family Pack (Procter & Gamble Marketing Romania)

-Categoria Bază de mâncare: Vegeta Natur (Podravka)

Categoria Lapte: Zuzu Bio (Albalact)

Categoria Gustări gata preparate din carne: Pepe Chicken Fingers (Perutnina România)

Categoria Scutece bebeluşi: Pampers Pure (Procter & Gamble Marketing Romania)

Categoria Desert rece: Milk Burger (Eti European Food Industries)

Categoria Băuturi vegetale: AdeZ (Coca-Cola Services)

Categoria Patiserie si panificaţie congelată: Bella aluat pentru pâine, pizza si pita (Unibel Nord)

Categoria Detergent vase: Fairy Lemon (Procter & Gamble Marketing Romania)

Categoria Esenţe şi arome alimentare: Esenţa trandafiri şi Esenţa vanilie cu nota de unt (Coseli)

Categoria Băuturi răcoritoate necarbonatate: Cappy+ (Coca-Cola Services)

Categoria Napolitane: Dare (ETI European Food Industries)

Categoria Îngrijirea feţei: Elmiplant Detox (Sarantis Romania)

Categoria Dermato-cosmetice anti-acnee: Rilastil Acnestil (Fildas Trading)

-Categoria Îngrijire feminină: Always Platinum (Procter & Gamble Marketing Romania)

Categoria Odorizant toaletă: Bref Perfume Switch (Henkel Romania)

Categoria Saci, pungi, folii menaj: Fino Teflon foaie neagră pentru copt şi folie protecţie cuptor (Sarantis România)

Categoria Îngrijirea părului: Head & Shoulders Supreme (Procter & Gamble Marketing Romania)

Categoria Carduri bancare: Card Mastercard Young (UniCredit Bank)

-Categoria Mobile Banking: Aplicaţia My BRD Mobile (BRD Groupe Société Générale)

Categoria Picaturi oftalmice: Dr.Hart Picături oftalmice (Dr.Hart)

 

“Ediţia din acest an poartă numărul 10 şi totodată marchează 10 ani de când Media Concept Store deţine licenţa în România pentru competiţia «Votat Produsul Anului®». Ne bucurăm de faptul că în toţi acesti ani am premiat peste 120 de câştigători, au fost înscrise peste 250 de produse iar competiţia a crescut treptat din zona de FMCG către noi industrii precum banking, bricolaj sau pharma. Eticheta roşie «Votat Produsul Anului®» reprezintă o recomandare a consumatorilor către alţi consumatori, în ceea ce priveşte produsele noi care aduc pe piata inovaţii în funcţionalitate, tehnologie, design sau formulă”, a declarat Mihaela Păduraru, Country Manager “Votat Produsul Anului®” România.

 

Produsul Anului este un concept internaţional care premiază produsele inovative, activând în prezent în 47 de ţări. În România, marca “Votat Produsul Anului®” este înregistrată la OSIM din 2008, se află la a zecea ediţie şi este reprezentată de către agenţia de comunicare Media Concept Store, care coordonează şi gestionează activităţile întregului proiect.

 

Studiul de piaţă din 2019 a fost realizat online, pe 28 de categorii, de Exact Business Solutions, pe un eşantion de 4814 de consumatori români, reprezentativ pentru populaţia din mediul urban cu vârsta cuprinsă între 18 şi 54 de ani, utilizatori de internet. În 3 dintre cele 28 de categorii nu a fost desemnat câștigător. Eroarea maximă de eşantionare este +/-1.4%. Studiul a avut loc în perioada 28 martie 2019 – 14 mai 2019. Criteriile de evaluare au fost: inovaţie, atractivitate, intenţie de cumpărare. Produsele câstigătoare au fost votate, de către consumatori, dintre produsele comparate în competiţie. În studiu se pot înscrie toate produsele de larg consum care au avut o inovaţie în ultimele 18 luni anterioare startului competiţiei.

Contact:

Mihaela Păduraru – Country Manager Product of the Year Romania

mihaela.paduraru@produsulanului.com